(autor: desconegut)

Mileva Marić

19 desembre 1875 (Titel) – 4 agost 1948 (Zuric)

De la vida d’aquesta gran dona encara es sap ben cert si això va ser tot el que va fer o si encara hi ha parts de la seva vida que són desconegudes.

Mileva filla d’un alt funcionari hongarès a Titel, avui en dia a Sèrbia.

Per viure l’època que li va tocar viure va ser una de les dones més formades que podem trobar. Va poder cursar un curs d’estudis molt prestigiós a Zuric on era l’única dona del seu curs. Va ser allà on va conèixer a Albert Einstein. Ella va tenir unes grans qualificacions fins a un dels darrers exàmens on va suspendre.

Un any després tot i amb l’ajuda d’Einstein va tornar a suspendre i es va donar per vençuda. Arran d’això va començar a donar classes particulars.

Es pensa que Marić va haver de patir una de les situacions que moltíssimes dones han patit la mort d’una filla o la situació de no poder enfrontar la situació i donar-la amb adopció. Això és un dels fets que no estan prou clars en la seva vida.

(autor: kanijoman- flickr)

El 1903 ella i Einstein es van casar. Un any després van tenir el seu primer fill Hans Albert el qual arribaria a ser professor d’enginyeria hidràulica i després sis anys més tard va néixer n’Eduard del qual va haver de cuidar d’ell tota la vida perquè era psicòtic.

Hans Albert Mileva with Eduard (left) and Hans Albert (right) 1914

(autor: Paul Halpern)

Mileva Marić va ser una de les tantes dones que va deixar de banda la seva carrera professional i el seu desig d’aprendre i descobrir coses noves a causa de la societat tancada en la qual es trobava.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *