Mae Jemison

(Decatur, Albama, 17 octubre de 1956.)

És enginyera, metge i astronauta de la NASA

Des de que era jove ha sabut que volia ser científica.

Els seus pares sempre l’hi havien donat suport des de sempre, respecte a la seva idea d’esser una dona científica, però els professors no. Anys després ella va fer un discurs a la seva universitat i una frase que va remarcar va ser.

 “A vegades la gent et diu que siguis o actius de determinada manera. A vegades la gent vol limitar-te perquè la seva pròpia imaginació és limitada”.

Va estudiar a la Universitat de Stanford als 16 anys, més endavant es va doctorar en medicina, a la Universitat Cornell, i durant dos anys va ser metgessa al Cuerpo de Paz.

Va dir que va ser una de les poques estudiants afro estatunidenca, i que de vegades quan feien preguntes els professors les ignoraven com si no hi fossin. I llavors un nin blanc feia la mateixa pregunta i els professors si contestaven.

Després de graduar-se el 2008 va li varen fer una entrevista i una frase que va destacar va ser:

“Havia de repetir-me. Pens fer això i tot el de més m’importa un rave”

El 4 de juny del 1992, es va convertir en

La primera dona afro estatunidenca a viatjar a l’espai.

Allà va fer experiments sobre la ingravidesa i la cinetosi, durant les 190 hores que hi va esser.

En total entre tot l’equip varen arribar a fer-ne 44.

Autor: The US, National Archives.

Va ser professora al programa dels estudis ambientals en la Universitat de Dartmouth.

Entre els seus treballs actuals, alguns que focalitzen amb la millora de la salut a Àfrica i en l’avanç de les tecnologies en països en desenvolupament.

definicions

1. Ingravidesa: Efecte que produeix, especialment en el cos humà, al fet de trobar-se fora del camp gravitatori de la Terra.
2. Cinetosi: És el mareig per moviment o cinetosi és un problema comú entre les persones que viatgen en automòbil, tren, avió, i especialment, en vaixell. Qualsevol persona pot tenir-la, però és més comú en nens, dones embarassades i persones que prenen certes medicines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *