(autor: flickr)

Rachel Louise Carson Homestead

(Springdale, Pennsilvània, 27 de maig de 1907 – Silver Spring, Maryland, 14 d’abril de 1964)

És una de les referent de l’ecologia

Va ser una persona molt solitària tota la seva vida.

Rachel Carson era una bona lectora escriptora des de petita. Va començar a escriure històries sobre animals als 8 anys, ja que passava molt de temps a la granja de la seva família.

1929 es va graduar a zoologia i genètica després d’un curs d’estiu al Laboratori Biològic Marí. Carson seguí amb la seva carrera mentre treballava com a assistent en el laboratori de Raymond Pearl, per pagar-se els estudis.

(autor: Alfred Eisenstaedt)

1934 es va veure forçada a deixar la universitat per buscar un lloc de mestra i mantenir la seva família

El 1935, el seu pare va patir una mort sobtada, deixà Carson a cura de la seva mare que era molt major, cosa que va empitjorar la seva situació econòmica.

El 1937 va morir la seva germana gran, Carson es va convertir en el principal suport de la seva família.

A mitjans dels anys 40, Carson va començar a preocupar-se per l’ús de pesticides elaborats amb finançament militar científic des de la Segona Guerra Mundial.

A mitjans del 1945 Carson va descobrir el DDT (Dicloro Difenil Tricloroetano), però cap publicació s’hi va interessar fins disset anys més tard.

(autor: wikimedia commons)

El 1949, va decidir intentar a poc a poc dedicar-se únicament a escriure i per a això va aconseguir una agent literària amb la qual mantindria una estreta relació professional fins al final de la seva carrera.

El 1953, Carson es va mudar a Maine amb la seva mare i va conèixer Dorothy Freeman. Va ser el començament d’una relació amorosa que duraria tota la vida. Poc abans de morir, Carson va destruir centenars de cartes que s’havien escrit durant la seva relació, conscient de l’escrutini que en faria la societat. La resta de cartes van ser publicades per la néta de Freeman.

Dorothy Freeman (autor: WordPress i Themegraphy) Localització de Maine (autor: TUBS)

OBRES

  • Under the Sea Wind (1941).
  • The Sea Around Us (1951).
  • The Edge of the Sea (1955).
  • Silent Spring, Houghton Mifflin (1962).
  • The Sense of Wonder, publicat pòstumament (1965)
  • Always, Rachel: The Letters of Rachel Carson and Dorothy Freeman 1952-1964 An Intimate Portrait of a Remarkable Friendship, Beacon Press, (1995).
  • Lost Woods: The Discovered Writing of Rachel Carson, (1998).

definicions

Ecologia: és l’estudi dels organismes entre si i el seu medi ambient o l’estudi de la relació entre els organismes i el seu medi ambient físic i biològic.
Zoologia: és la branca de la biologia que tracta tot allò que fa referència als animals incloent-hi la seva estructura, embriologia, evolució, classificació biològica, etologia i distribució, siguin animals vius o extints.
Genètica: és la ciència de l’herència i la variació en els éssers vius.
Pesticida: una substància química normalment utilitzada per controlar, matar o atreure una plaga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *